
فرآیند فلز کاری جهت شکل دادن به فلزات، ساخت قطعات، ابزار، اشیا و سازه های مفید صورت می گیرد. این صنعت، بخش بزرگی از تمدن امروزه انسانی را در بر می گیرد. فلز کاری در ایران کاربرد گسترده ای دارد. در صنعت فلزکاری افزایش استحکام فلزات اهمیت گسترده ای دارد. در حال حاضر بیشتر از 70 درصد فلزات، از سنگ ها استخراج می شوند و پس از مراحل جدا سازی در صنایع مختلف به ویژه صنایع فلزکاری به طور گسترده مورد استفاده واقع می شود. در این مقاله قصد داریم تا به سوالات متداول شما در این زمینه پاسخ دهیم.
فلزکاری یعنی چه؟
فلزکاری در واقع هنر و علم شکل دهی، تغییر شکل و اتصال فلزات به یکدیگر است. این هنر شامل طیف وسیعی از روش ها و تکنیک ها مانند برش، جوشکاری، ریخته گری، آهنگری، تراشکاری و … می شود.
انواع روش های فلزکاری
آیا تا به حال برایتان سوال پیش آمده که روش های فلزکاری چیست و چگونه است؟ نحوه انجام فلزکاری به طور کلی به چهار دسته تقسیم می شود: برش ، اتصال ، ریخته گری فلز و شکل دهی افزایشی. هر یک از این دسته ها شامل فرآیند های مختلفی هستند.
1. برش
برش فلز با استفاده از دستگاه های مختلفی مانند فرز، تراش و همچنین فناوری هایی نظیر CNC (کنترل عددی کامپیوتری) انجام می شود. در این فرآیند، بخش هایی از فلز جدا شده و به شکل دلخواه در می آیند.
برش پلاسما نیز نوعی روش برش است که از مشعل های گازی (معمولاً با گازهای آرگون و هیدروژن) برای ذوب و جدا کردن قطعات فلز و ایجاد سوراخ در آنها استفاده می شود.
کاربردهای برش فلز بسیار گسترده است و در صنایع مختلفی از جمله کارگاه های آهنگری، تعمیرگاه های خودرو، و پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد.
2. اتصال
اتصال فرآیند ترکیب چند قطعه فلز با حرارت از طریق جوش یا لحیم کاری است. جوشکاری یک فرآیند ساخت است که از یک دستگاه جوش برای اتصال فلزات آهنی و غیر آهنی استفاده می کند و برای پروژه های بزرگتر مناسب است. لحیم کاری یک فرآیند اتصال است که برای ذوب انواع مختلف فلزات گرانبها با ذوب لحیم استفاده می شود و برای پروژه های کوچک به خوبی کار می کند.
3. ریخته گری فلز
ریخته گری فلز، هنری باستانی با قدمتی 4000 ساله، هنوز هم در خلق مجسمه های ظریف، ابزارآلات کاربردی و جواهرات نفیس نقشآفرینی می کند. از زمانی که انسان راز ذوب فلزات را کشف کرد، فلزکاران ماهر با ریختن فلز مذاب در قالب هایی از جنس سنگ، گچ، ماسه و …، به خلق شاهکارهای فلزی پرداخته اند. این روش نه تنها مقرون به صرفه است، بلکه. از برترین روش های فلز کاری در صنعت محسوب می شود از جمله روش های رایج در ریخته گری فلز می توان به ریخته گری موم گم شده و ریختهگری ماسه اشاره کرد.
4. شکل دهی افزایشی
شکلدهی فلز، هنری کهن و در عین حال ظریف، به فرآیندی اطلاق می شود که در آن بدون نیاز به افزودن یا حذف ماده، به اجسام فلزی شکل و فرم جدیدی داده می شود. این دگرگونی شگفتانگیز، از طریق اعمال ترکیبی از گرما و فشار بر روی فلز انجام می پذیرد.
ابزار های فلز کاری
در این قسمت به معرفی بهترین ابزارها برای فلزکاری که کاربرد گسترده ای در این صنعت دارند می پردازیم.
· قیچی دستی
قیچی دستی به جهت برش ورق های فلزی با ضخامت کم و در 5/1 میلی متر استفاده می شود. ورق های گالوانیزه توسط این ابزار برش داده می شوند. قیچی های دستی با توجه به نوع کاربری خود به انواع راست بر و چپ بر تقسیم شده اند.
· قیچی ماشینی
قیچی ماشینی یکی دیگر از ابزار های فلزکاری است، که برای برش ورق های ضخیم مورد استفاده قرار میگیرد.
این ابزارها به گونه ای طراحی شده اند که بخش هایی از فرآیند برش به طور خودکار انجام می شود و در نتیجه
کارایی و دقت را به طور قابل توجهی افزایش می دهند.
· قیچی اهرمی
قیچی اهرمی به داشتن ویژگی یک لبه متحرک و یک لبه ثابت معروف است و یک وسیله کاربردی برای برش زدن ورق های فلزی با میزان ضخامت 4 تا 5 میلی متر می باشد؛ همچنین قیچی اهرمی نسبت به قیچی دستی در برش ورق های فلزی ضخیم توانایی بیشتری دارد.
ویژگی فلز کاری در چیست؟
- قابلیت بازیافت فلزات
- بازار کار
- تنوع روشها
- کارایی و استحکام
- خلاقیت و نوآوری
آشنایی لازم با فلزکاری برای تولید کنندگان در هر حرفه ای در این صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است. با انتخاب فرآیند مناسب می توان از مشکلات و هزینه های بی مورد جلوگیری نمود و تولید را توسعه بخشید.
به همین منظور هنگام خرید انواع فلزات باید به جنس و کیفیت محصول توجه ویژه ای داشت تا خریدی مطمئن داشته باشید.
شما میتوانید برای خرید محصولات با کیفیت و با ضمانت اصالت کالا، پلتفرم دمیرآل را انتخاب نمایید.
دمیرآل اولین پلتفرم فروش آنلاین آهن آلات صنعتی در مقاطع فولاد، آلومینیوم، مس، پلیمر و استیل می باشد که با هدف تسهیل در فرآیند خرید و سفارش گذاری، ارسال سریع و به موقع، تضمین کیفیت و اصالت کالا به شما در خریدی آسان و به صرفه ، در سال 1401 راه اندازی شده است.