وصله میلگرد، یک روش اتصال ضروری در سازههای بتنی است که برای افزایش طول و استحکام میلگردها به کار میرود و در تمامی پروژههای ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد. در مراحل مختلف پروژه نیاز است که این میلگردها برش خورده یا به یکدیگر متصل شوند. میلگرد به سبب به کارگیری در تمام پروژه های ساخت و ساز، از کاربردی ترین مصالح ساختمانی به شمار می آید. حداکثر طول در میلگرد های آجدار 12 متر است، اما ممکن است که در ساختمان سازی به طولی بیش از آنچه گفته شد نیاز باشد.
وصله میلگرد یا همان اتصال دو میلگرد به یکدیگر عموما به علت افزایش طول میلگرد و همچنین دلایل اجرایی انجام می شود. دلایل اجرایی مانند: ایجاد عملکرد کششی و یا فشاری، که به طور پیوسته در امتداد دو میلگرد ایجاد می شود.
مزایای وصله کردن میلگرد
از مزایای کوپلینگ میلگرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سهولت اجرا
- یکپارچه بودن ساختار آرماتور در انتقال بار، بدون وابستگی به بتن
- مقاومت بالا در مقابل تنش های وارده به آرماتور
- امکان متصل کردن میلگردها با سایزهای متفاوت
- صرفه اقتصادی، به دلیل استفاده کمتر از میلگرد
- عدم محدودیت در سایز میلگرد برای اتصال میلگردهای با قطر زیاد
- کاهش وزن آرماتور به دلیل مصرف میلگرد کمتر در مقایسه با روش اورلپ
- تراکم کمتر میلگرد و انجام بتن ریزی یکنواخت
- محدودیت پایین در سایز میلگرد مورد استفاده
نحوه اتصال دو میلگرد به هم
دو میلگرد به صورت افقی با یک جوش شیاری V شکل دو طرفه به یکدیگر متصل می شوند. دو میلگرد با قطر مساوی به صورت افقی با یک جوش شیاری V شکل یک طرفه و با استفاده از قطعه لوله پشت بند متصل می شوند. دو میلگرد به صورت قائم توسط جوش شیاری اریب یک طرفه به یکدیگر متصل می شوند.
به طور کلی وصله میلگرد، فرآیندی حیاتی در ساخت و ساز است که برای اتصال میلگردها و افزایش طول موثر آن ها انجام می شود. روش های مختلفی برای وصله وجود دارد که هر کدام مزایا و کاربردهای خاص خود را دارند. انتخاب روش مناسب، مستلزم توجه به استانداردها و ضوابط ساختمانی است تا از استحکام و ایمنی سازه اطمینان حاصل شود.
اتصال میلگرد
اتصال میلگرد به منظور افزایش طول میلگرد و ایجاد عملکرد کششی یا فشاری پیوسته در دو میلگرد در امتداد یکدیگر انجام می شود. انواع وصله میلگرد به یکی از چهار روش زیر و یا ترکیبی از آن ها صورت میگیرد:
- وصله پوششی (اورلپ): بـا کنار هـم قرار گرفتن دو میلگرد در قسمتی از طول میلگردها انجام می شود.
- وصله مکانیکی (کوپلینگ): با استفاده از وسایل مکانیکی خاص انجام می شود.
- وصله اتکایی: با روی هم قرار دادن انتهای دو میلگرد فشاری صورت می گیرد.
- وصله جوشی (فورجینگ): با جوش دادن دو میلگرد به یکدیگر انجام می شود.
دستگاه اتصال میلگرد
دستگاه جوشکاری فورجینگ، دستگاهی است که دو سر میلگردها را با حرارت دادن به شکل خمیری درآورده و با فشار هیدرولیکی بهم ، با استفاده از پمپ هیدرولیکی بین دو میلگرد اتصال برقرار می کند که فشار وارد شده پمپ هیدرولیکی بین 350 تا 700 بار می باشد. این دستگاه بر اساس استاندارد فورجینگ تعریف شده است که توسط سازمان مقررات ملی ساختمان ها، امکان اتصال به روش جوش فورجینگ میلگرد را تحت حرارت حاصل از فشار بالای گاز به وجود می آورد. این دستگاه از قطعات مختلفی مانند یک شلنگ مخصوص دستگاه، مشعل دستگاه، یک پمپ تحت فشار کاملا هیدرولیکی، و مانومتر مخصوص فشار گاز ساخته و طراحی شده است.
کوپلر در اتصال میلگرد
کوپلر میلگرد، یکی از روش های جدید جهت اتصال میلگرد ها به یکدیگر می باشد. میلگرد از مهمترین مقاطع فولادی است که اسکلت ساختمان را تشکیل می دهد، و تفاوتی ندارد که اسکلت یک ساختمان فلزی باشد یا بتنی. آرماتور ها در واقع میلگردهایی هستند که در جهت های مختلف به یکدیگر متصل می شوند. در قدیم برای محکم کردن و کنار هم قرار دادن میلگرد ها، روشهای مختلفی همچون سیم مفتول یا اتصالات اورلب استفاده میشد که این روش ها موجب بروز معایبی برای اسکلت ساختمان می شد. اما امروزه از روش و ابزار دیگری برای اتصال میلگرد ها به نام کوپلر میلگرد استفاده میشود.
کوپلر میلگرد، قطعه ای است که دو میلگرد را در جهت طولی به یکدیگر متصل می کند. کوپلر ها مقاومت بالایی دارند و آرماتور ها را در امتداد هم به یکدیگر متصل می کنند. این دستگاه برای کاهش تراکم میلگرد ها در فضاهای کوچک و صرفه جویی در طول میلگرد استفاده می شود.
اتصال میلگرد به روش فورجینگ
عملیات فورجینگ میلگرد، یکی از قدیمی ترین روش ها برای اتصال این مقاطع فولادی است. این روش نسبتا ساده اما حساس بوده و نیاز به تجربه و دانش کافی دارد. فورجینگ (Forging)، به عملیاتی گفته می شود که طی آن دو میلگرد آن قدر حرارت می بینند که در ابتدا به حالت خمیری درآمده و سپس می توانند تحت فشار به هم پیوند بخورند.
اهمیت اتصال میلگرد
وصله کردن میلگرد یکی از مراحل اصلی ساخت و ساز است که بایستی طبق ضوابط و اصول این حوزه انجام بگیرد تا ایمنی کار حفظ شود. ضمن اینکه اتصالات با قرارگیری میلگردها و سیم پیچی آن ها به یکدیگر و لایه گذاری دوباره بتن صورت میگیرد. هدف از این مراحل، اتصالات محکم و همین طور، هدایت بار و فشارهای مختلف از میلگردی به میلگرد دیگر است. برهمین اساس، متخصصان صنعت ساخت و ساز توجه ویژه ای به وصله کردن میلگردها دارند.
نصب صحیح میلگردها جهت اطمینان از یکپارچگی و ایمنی سازه های بتن مسلح ضروری می باشد. میلگرد که مخفف میله تقویت کننده می باشد، یک جزء حیاتی و مهم در ساخت بتن می باشد که استحکام کششی را به مصالح می افزاید و از ترک خوردن آن و در نهایت شکست محصول تحت فشار جلوگیری می کند. نصب نادرست میلگردها، مانند فاصله های نامناسب، عمق یا همپوشانی ناکافی، میتوانند سازه های بتنی را تضعیف کنند. توانایی تحمل بارها را به خطر بیندازند و ایمنی ساکنان ساختمان را در معرض خطر قرار دهند.
با خرید آنلاین از دمیرآل، از مزایای بسیاری مانند تنوع محصولات، قیمت مناسب، تحویل سریع و خدمات پس از فروش بهرهمند شوید. برای خرید میلگرد فولاد و سایر محصولات فولادی، همین حالا سفارش خود را ثبت کنید.